Experiența noastră

la dispoziția dumneavoastră

11.12.2012

Tratamentul fiscal aplicabil tichetelor cadou

Articole

Ca la fiecare sfarsit de an, multe companii intentioneaza sa acorde tichete cadou fie propriilor salariati, fie partenerilor de afaceri. In acest context ne-am propus in articolul urmator sa facem o trecere in revista a reglementarilor din domeniu si sa centralizam implicatiile fiscale in cazul utilizarii tichetelor cadou.

20.11.2012

Stabilirea rezidentei fiscale in Romania pentru persoane fizice

Articole

Prin materialul de fata dorim sa abordam principalele aspecte care se refera la stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor fizice, in contextul modificarilor legislative in vigoare de la inceputul anului 2012.

09.11.2012

Modificari fiscale cu impact in 2013

Articole

AvocatNet.ro a discutat in emisiunea din aceasta saptamana cu Mitel Spataru, tax manager la Finexpert, despre modificarile fiscale cu impact important asupra contribuabililor din 2013.

26.10.2012

Rata interna de rentabilitate sau cum sa iei cele mai bune decizii pentru viitor

Articole

Cine a fost pus in fata deciziei de a investi intr-un proiect s-a confruntat cu incertitudinile, temerile si cu dificultatile legate de asumarea deciziei, indiferent daca ne referim la o simpla persoana fizica care doreste sa cumpere unui teren sau la o multinationala dispusa sa investeasca in proiecte de amploare cum ar fi un cartier de locuinte.

22.10.2012

Taxarea dividendelor. Stii care sunt regulile de impozitare?

Articole

Scopul unei societati comerciale este acela de a realiza beneficii din activitatea comerciala desfasurata si de a le imparti intre asociati sau actionari sub forma de dividende. Dividendele sunt supuse taxarii in functie de beneficiarul acestora si de conditiile concrete de detinere a partilor sociale sau actiunilor.

14.08.2012

Cum pot fi influentate situatiile financiare de evolutia cursului de schimb valutar?

Articole

In articolul de astazi va prezentam o analiza detaliata a impactului pe care evolutia cursului de schimb valutar o poate avea asupra situatiilor financiare ale unei companii. Afla ce societati pot castiga de pe urma unui curs valutar cu trend crescator si care sunt perdantii in astfel de situatii.

17.07.2012

Modificarile recente privind cesiunea de creante din perspectiva impozitului pe profit

Articole

In contextul noilor interpretari din jurisprudenta CEJ (cazul cazul GFKL (C-93/10)), prin HG nr. 50 din 25/01/2012, au fost clarificate si modificate normele la Codul fiscal, pentru operatiunile de recuperare/cesiune creante. Dorim sa abordam subiectul din perspectiva impozitului pe profit, deoarece a ramas in continuare o problema tratamentul fiscal al acestor operatiuni, utilizat la determinarea profitului impozabil.

24.05.2012

Joci la bursa? Stii ce obligatii fiscale ai, dar si ce schimbari se preconizeaza?

Articole

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre listarea Facebook la bursa. Astfel, ne-am gandit si noi sa vorbim astazi despre piata de capital insa din punct de vedere fiscal. Pierzi, castigi dar stii ce obligatii fiscale ai?

24.04.2012

FINEXPERT VA PARTICIPA LA CEA DE-A 3 EDITIE A CONFERINTEI DE MANAGEMENT AL RISCULUI DE CREDITARE DIN BUCURESTI

Evenimente

FINEXPERT va participa la cea de-a 3 editie a Conferintei de Management al Riscului de Creditare din Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe data de 24 Aprilie, 2012, la Hotelul RADISSON BLU, in Bucuresti.

09.04.2012

Cumperi un autoturism dintr-o alta tara membra UE? Ce taxe si impozite trebuie sa platesti pentru el

Articole

Achizitionarea unui autoturism dintr-o alta tara membra a Uniunii Europene a devenit de ceva vreme o solutie la care tot mai multi romani apeleaza, indiferent daca ne referim la persoane juridice sau cele fizice. Tocmai pentru ca practica este una comuna si des intalnita, aflam din articolul urmator care sunt principalele implicatii ale achizitiei intracomunitare de autoturisme din punct de vedere fiscal, respectiv din punct de vedere al TVA, impozit pe profit si taxe locale atat pentru firme, cat si pentru persoane fizice.

05.04.2012

Criterii de evaluare versus obiective de performanta. De ce nu trebuie confundate cele doua notiuni

Articole

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, angajatorii au fost obligati sa stabileasca, pentru fiecare angajat, criterii de evaluare pe care sa le includa in contractele individuale de munca ale salariatilor, dar si in regulamentul de ordine interioara. Totusi, chiar si in prezent, la aproape un an de la noile reglementari, nu putini sunt cei care confunda criteriile de evaluare cu obiectivele de performanta. Cititi in articolul de astazi o comparatie intre cele doua notiuni, astfel incat sa evitati orice confuzie.

13.02.2012

Cesiunea de creanta - aspecte contabile si fiscale, in contextul noilor modificari legislative

Articole

Stingerea unei creante si scoaterea acesteia din evidenta contabila poate fi efectuata prin incasare, prin compensare, prin prescriere sau anulare, precum si prin cedarea acesteia catre un alt creditor. Va prezentam astazi principalele aspecte contabile si fiscale ale cesiunii de creanta.

09.02.2012

Influenta regulilor INCOTERMS asupra contabilitatii si fiscalitatii

Articole

In contabilitate, veniturile din vanzari de bunuri se inregistreaza in momentul predarii bunurilor catre cumparatori, al livrarii lor pe baza facturii sau in alte conditii prevazute in contract, care atesta transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor respective, catre clienti.

07.02.2012

Ajutorul de stat in Romania, una din modalitatile de finantare a investitiilor

Articole

Ajutorul de stat este un stimulent oferit de statul roman pentru incurajarea diverselor investitii care sa conduca la dezvoltarea regionala. Schemele de ajutor de stat sunt reciproc avantajoase: sprijinirea investitiilor conduce la cresterea fondurilor colectate la bugetul de stat si la crearea de noi locuri de munca in regiunea asistata.

25.11.2011

Cele mai frecvente greseli intalnite in domeniul resurselor umane

Articole

Succesul organizatiilor si progresul acestora depind in cea mai mare masura de calitatea resurselor umane, de nivelul de pregatire si creativitate. Specialistul de resurse umane detine un rol important in cadrul oricarei organizatii. El trebuie sa gestioneze resursa umana, sa o motiveze si sa ii ofere perspectiva unei dezvoltari profesionale

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact